Söke'de Soma Eylemi

Söke'de Soma Eylemi

Soma'da meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden maden işçileri Söke'de anıldı.

Söke Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Sökeliler, maden ocakları başta olmak üzere çeşitli sektörlerde meydana gelen işçi ölümlerinin son bulmasını istedi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan Söke Emek Sanat Kültür Platformu'nun önderlik ettiği eyleme, Söke maden ocağında çalışan işçiler başta olmak üzere vatandaşlar destek verdi. Çeşitli mesajların yer aldığı pankart ve dövizlerin bulunduğu eylemde, bazı gençler yüzlerini kömür ile siyaha boyayıp destek verdiler, bazıları ise ellerinde sadece siyah kartonlar taşıyarak mesaj verdiler.

Söke Emek Sanat Kültür Platformu adına Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yapterek açıklama yaptı. Yaptaterek, ölümlerin acı olduğunu Türkiye'de yaşanan ilk işçi ölümlerinin olmamasına rağmen yıllardır gerekli ve sağlıklı çalışma koşullarının yaratılamadığını söyledi. Hayri Yaptaterek, gerçekleşen eyleme katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından sessiz yürüyüşe geçildi. Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Cumhuriyet Caddesi, İstasyon, Kubilay, Aydın Caddelerini takip eden güzergahta sessizce protesto yürüyüşü yapıldı. Eylemin yarın (perşembe) günü iş bırakma eylemi ile devam edeceği belirtildi.

Söke'de Soma Eylemi

Söke'de Soma Eylemi

Söke'de Soma Eylemi

Söke'de Soma Eylemi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.