Sokağa çöp döken temizlik personelinin işine son verildi

Sokağa çöp döken temizlik personelinin işine son verildi

Diyarbakır’da bir marketin önündeki çöpü sokağa saçarken güvenlik kamerasına yakalanan temizlik personelinin işine son verildi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde bulunan bir marketin önündeki şöp kutusu etrafa saçıldı. İşyerine ait güvenlik kamerası görüntülerini izleyen market sahibi, çöpü saçan kişinin belediyenin temizlik personeli olduğunu gördü.

Bu görüntülerle Kayapınar Belediyesi’ne giden market sahibi, şikayetçi oldu. Görüntüyü inceleyen yetkililer, sözkonusu kişinin temizlik personeli A.U. olduğu belirledi.

Bunun üzerine A.U. hakkında belediye yönetimi tarafından soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma sonucunda İş Kanunu’nun 25. Maddesi 2. fıkrasının E bendinde yer alan “iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranış” gerekçesiyle temizlik personelinin belediyeyle olan ilişkisi kesildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.