Soğuk hava su sayaçlarını patlattı

Soğuk hava su sayaçlarını patlattı

Pazarlar ilçesinde yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle çok sayıda su sayacı patlarken, donan sayaç ve tesisata ateş tutulması veya sıcak su dökülmesinin daha büyük zarara yol açacağını ifade edildi.

Sıfırın altında 19 derece soğuğu gören Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde su sayaçları büyük zarar gördü. Son 1 haftadan bu yana etkili olan şiddetli soğuklar su sayaçlarının arızalanmasına ve patlamasına neden oldu. Yaz mevsiminde ayda arızalı 1 veya 2 adet su sayacı arıza yaparken son bir hafta içinde günde 10-15 sayaç arızalanıyor.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle abonelerin tesisat ve sayaçlarını koruması gerektiğini ifade eden Pazarlar Belediyesi su arıza sorumlusu Ahmet Yavuz, soğuk havalarda muslukların kısık ayarda açılması tavsiyesinde bulundu. Tesisat ve sayaç üzerine izocam veya elyaf ürünleriyle yalıtmaları vurgusunu yapan Yavuz, vatandaşlar tarafından yanlış olarak bilinen ateş yakma yönteminden uzak durmalarını söyledi. Önerilerini dile getiren Yavuz, donan sayaç ve tesisata ateş tutulması veya sıcak su dökülmesi halinde su tesisatlarının tamamına patlayarak büyük zarara yol açacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.