Sivas'ta 11 öğrenci tutuklandı

Sivas'ta 11 öğrenci tutuklandı

Sivas'ta birçok eve eşzamanlı olarak yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 28 kişiden 11 öğrenci "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı.

Sivas'ta 7 Mart sabahı birçok eve eşzamanlı olarak gerçekleşen baskınlarda aralarında öğrenci ve HDP'lilerin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 17 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 11 öğrenci ise Sivas Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan öğrenciler, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak"tan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadeleri alınan öğrenciler aynı gerekçeyle tutuklandı.

Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan öğrencilerin isimleri şöyle: Cahit Çadıroğlu, Mert Kaya, Serhat Karakaş, Tuğba Yalçın, Lokman Günan, Kübra Çakar, Mazlum Tonka, Ali Bozkurt, Sinan Sayık, Abdurrahman Aşan, ve Beritan Güneşli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.