Şişli Belediyesi’nden İTÜ’ye Yeşil Alan Uyarısı

Şişli Belediyesi’nden İTÜ’ye Yeşil Alan Uyarısı

Şişli Belediyesi, İTÜ Maçka kampüsündeki yeşil alana dönük çalışmanın izinsiz olduğunu söyledi. Kültür varlığı olan alana fiziki uygulama için kuruldan karar alınması gerektiğini duyurdu.

Şişli Belediye Başkanlığı, İTÜ Maslak kampüsündeki yeşil alana dönük çalışmaya dair rektörlüğe uyarı yazısı gönderdi.

Belediye’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Şişli Zabıta ekipleri gelen şikayetler üzerine 21 Şubat Pazar günü izinsiz yapılan çalışmaya müdahale etmiş ve durdurmuştur” denildi.

22 Şubat’ta rektörlüğe gönderilen uyarı yazısı şöyle paylaşıldı:

“703 ada 24 parsel sayılı yerdeki yapı, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli yapı olduğundan, parselde yapılacak her türlü inşai fiziki uygulama için Kültür Varlıklarını Koruma bölge Kurulu’ndan karar alınması gerektiği, aksi halde yasal işlem yapılacağı konusunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz.”

Ne olmuştu?

İTÜ Maçka Kampüsü’ndeki tek yeşil alana 17 Şubat’ta alanın tahta duvarlarla kapanmıştı.

Öğrencilerin aktarımına göre rektörlük peyzaj çalışması yapıldığını söyledi, ulaştıkları şirket yetkilileri ise kafe açılacağını belirtti.

Öğrencilerin tepkileri üzerine iş makineleri durduruldu. 21 Şubat Pazar günü özel güvenlik görevlileri öğrencileri darp etti. Zabıtalar iş makinelerinin hukuksuz olduğunu söylemesi ve öğrencilerin nöbeti ile makineler geri çekildi.

Nöbetteki İTÜ öğrencilerinin 22 Şubat’ta yaptığı eyleme mahalle sakinleri de katıldı. Alanın yeşil alan olarak korunması talebini dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.