Şırnak'ta göçük: 1 ölü

Şırnak'ta göçük: 1 ölü

Şırnak'ın Toptepe köyü yakınlarında maden ocakları mevkiinde bulunan özel bir şirkete ait 2 Nolu kömür ocağında meydana gelen göçükte kalan İbrahim Saknak (27) hayatını kaybetti.

ŞIRNAK - Göçüğün meydana geldiği maden ocağına AFAD, Sivil Savunma ve jandarma ekipleri sevk edildi. Madende çalışan işçiler ile AFAD ve Sivil Savunma ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu göçük altında kalan İbrahim Saknak’ın cenazesi çıkarıldı. Çıkarılan işçinin cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerine gelen Şırnak Valisi Hasan İpek, göçüğün meydana geldiği kömür ocağının kaçak olduğunu ifade etti. Vali İpek, “Bugün Cudi Dağı eteklerinde daha önce hem çalışma bakanlığımız hem de sosyal güvenlik kurumunca ve valiliğimizce kapatılan kaçak bir kömür ocağında maalesef kaçak çalıştırılırken bir tane gencimiz göçük altında kalmıştır. İbrahim Saknak isminde 27 yaşında, kendisini göçük altından şimdi çıkarttık. Yaşam destek için hem 112 ekipleri hem de hastanede bir çalışma yapılacak. İnşallah hayata döndürme şansımız olur. Israrla bu şartlar altında çalışılmaması gerektiği konusunda kömür ocaklarının tüm yollarını kestik, levhalar astık, sürekli ilanlar yapıyoruz. Bu konuda buna rağmen gece kimsenin olmadığı zamanlarda gelip burada çalışan bazı guruplar var. Bunları ısrarla tekrar uyarıyorum. Hem iş güvenliği açısından hem sosyal güvenlik açısından burada sağlıklı bir ortam yoktur. Lütfen hiç kimse burada çalışmak için tevessül etmesin. İnşallah gencimizi hayata döndürürüz, kayıp vermeden geçiririz. Başka kayıplarında önüne geçmek için burada kesinlikle çalışılması yasaktır ve çalışılmaması gerekmektedir. Daha önceki göçükte hatırlarsanız yeni geldiğimde yine göçük olmuştu. İlgililer tutuklandı. Sahipleri içeri atıldı. Halen davaları devam ediyor. Burada da aynı şeyler söz konusu. Kesinlikle ocakları çalıştıran insanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Çünkü şu anda savcılarımız da hastanede bekliyorlar. Gerekli çalışmalar mutlaka yapılacak. Ama hiçbir yaptırım, hiçbir ceza insan canını geri getirmiyor. Benim buradaki uyarım sadece insanların böyle yerlerde çalışmaması ve çalıştırılmaması. Kaçak da olsa biz her gün, her gece tedbir alıyoruz. İşte jandarma komutanım bir haftada belki 30-40 tane kamyon yakaladı ve bunlarla ilgili işlem yapıldı. Yani yolları kazdık, levhalar diktik, buna rağmen kaçak çalıştırmak isteyenler var. Lütfen kimse bu oyuna gelmesin. Hiç sağlıklı olmayan şartları var. Bu ocak kesinlikle kapalıdır. Yeni ruhsat alınıncaya kadar kapalı bir ocaktır” dedi.

Göçük altından çıkarılan işçi kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum