Şırnak'ta 7 işçinin öldüğü kömür ocağının sahibi serbest

Şırnak'ta 7 işçinin öldüğü kömür ocağının sahibi serbest

Şırnak'ta yedi işçinin öldüğü göçüğün ardından gözaltına alınan kömür ocağının sahibi Mehmet Emin Mağrur ile iki çalışanı serbest bırakıldı.

Şırnak’taki kömür ocağında üç gün önce meydana gelen, 7 işçinin öldüğü, 1 işçinin de yaralandığı göçükle ilgili gözaltına alınan ocağın sahibi ve 2 çalışanı, serbest bırakıldı.

Şırnak’ta dün akşam saatlerinde Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan kömür ocağı sahibi Mehmet Emin Mağrur ile çalışanlar Faysal Acar ile Bahri Alış için savcılık yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbestlik talep etti.

Şüphelileri sorgulayan Sulh Ceza Hakimliği “dosya kapsamı ve mevcut delil durumu itibarıyla şüphelilerin üzerine atılı ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçunu işledikleri yönünde somut delillere dayalı kuvvetli şüphenin bulunduğu kanaatine vardığını” açıkladı.

Ancak bu tespite rağmen hakimlik, üç şüpheliyi yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Hakimlik kararın gerekçesinde “suçun vasıf ve mahiyetini, şüphelilerin üzerine atılı ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçu için yasada öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, dosya kapsamı ve mevcut delil durumu ile birlikte değerlendirerek, istenilen tedbirin orantılı olduğuna kanaat getirilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.