Şırnaklı çift dünyayı geziyor!

Şırnaklı çift dünyayı geziyor!

Şırnaklı Artuç çifti dünyayı geziyor: Çocuklar büyüdü, sağlığımız yerindeyken görelim.

Şırnak’ta çiftçilikle geçinen Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, dünyayı dolaşma hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Komşuları tarlaya çapa yapmaya giderken onlar 10 yıldır her fırsatta Küba’dan Japonya’ya Brezilya’dan Rusya’ya seyahat ediyor

‘SAĞLIĞIMIZ YERİNDEYKEN DÜNYAYI GÖRELİM’

Şırnak Balveren beldesinde 48 yaşındaki eşi Taybet Artuç  ile çiftçilik yapan 50 yaşındaki Feyzullah Artuç’un hayali dünyayı dolaşmaktı. 5 çocuk babası Feyzullah Artuç 10 yıl önce Taybet Artuç’a “Artık çocuklar büyüdü. Sağlığımız yerindeyken dünyayı görelim” dedi. Yabancı dil de bilmeyen Artuç çifti önce Suriye, Irak, İran gibi yakın ülkelere gitti.

Taybet ve Feyzullah Artuç gittikleri yerlerde yöresel kıyafetleriyle fotoğraf çektiriyorlar.

OKYANUSLARI AŞTILAR…

Daha sonra rotayı genişleten Feyzullah ve Taybet Artuç, Katar, Ermenistan, Gürcistan, Küba, Japonya, Brezilya ve Rusya’yı dolaştı. Artuç çifti seyahatlerini sosyal medyada da paylaşıyor. Sırada Avrupa ülkelerinin olduğunu söyleyen Taybet Artuç, “Burada erkekler eşleriyle bir yere gitmek istemez. Ama bizim bey bensiz hiçbir yere gitmiyor” dedi.

‘BABAM ANNEME ÇOK DÜŞKÜNDÜR’

Çiftin kızları Bahar Artuç ise babası Feyzullah Artuç’un annesini çok sevdiğini, onsuz bir bardak çay bile içmediğini ifade ederek, “Babam anneme çok düşkündür. Nereye gitse onu yanında götürür. Babam, ziyaret edeceği ülkeye gitmeden önce o ülke ile ilgili kitapları okur. Babam ilkokul mezunu. Ancak kendisiyle sohbet edince yüksekokul bitirdiğini düşünürsünüz. Çok bilgili ve kültürlüdür. Yabancı dili yok ama girişken olduğu için insanlarla dillerini bilmese bile kolaylıkla anlaşabiliyor. Anneme dayatarak okuma yazma kursuna gitmesini sağladı. Onlar şimdi dünyayı gezerek gittikleri yerlerin kültürlerini öğreniyorlar” diye konuştu. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.