Şırnak, Cizre ve Silopi'de Newroz başvurusu kabul edildi

Şırnak, Cizre ve Silopi'de Newroz başvurusu kabul edildi

Şırnak merkez, Silopi ve Cizre'de 21 Mart tarihinde yapılması planlanan Newroz kutlaması için yapılan başvuru kabul edildi.

Şırnak merkez, Silopi ve Cizre ilçelerinde bu yıl “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” şiarıyla düzenlenecek olan Newroz kutlamaları için yapılan başvurulara olumlu cevap verildi. 

2015 ile 2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sonrası ilk defa Newroz'un kutlanacağı Şırnak'ta, kutlamaların yeri Newroz alanı olarak belirlendi. Bazı siyasetçi ve sanatçıların katılacağı kutlamalar saat 13.00'de başlayacak. 

Şırnak merkez gibi Silopi'de de yasaklar sonrası ilk Newroz kutlaması yapılacak. Yenişehir Mahallesi'ndeki Newroz alanında yapılacak kutlamalar saat 10.00'da başlayacak. Buradaki programa katılacak siyasetçiler ve sanatçılar daha sonra açıklanacak. 

Cizre'de ise, geçtiğimiz yılki kutlamaların yapıldığı Bozalan köy yolu üzerindeki TOKİ konutlarının karşısındaki alan kutlamalar için ayrıldı. Buradaki kutlamalar da saat 13.00'de başlayacak. 

Kente bağlı diğer ilçelerde de Newroz kutlamalarının gerçekleşeceği bildirildi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.