Şırnak Barosu'ndan Cizre halkına çağrı

Şırnak Barosu'ndan Cizre halkına çağrı

Şırnak Barosu, Şırnak Valiliği Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı tarafından dağıtılan boş belgelere imza atılmaması yönünde çağrıda bulundu.

ŞIRNAK - Şırnak Valiliği Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı, Cizre'de 79 gün sokağa çıkma yasağı boyunca meydana gelen zararların karşılanması amacıyla çalışma başlattı. Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, komisyon tarafından halka, "5233 sayılı terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması" kanunu kapsamında, boş belge dağıtıldı. Bu belgeyi alan yurttaşlar, belgeyi doldurduktan sonra Şırnak Valiliği'ne başvurabiliyor. 

Halka dağıtılan belgelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şırnak Barosu avukatlarından Rojhat Dilsiz, devletin kentte yarattığı zararları aklamak amacıyla bu belgeleri hazırladığını ve halka dağıttığını kaydederek, bu belgelerin imzalanmaması gerektiğini söyledi. 

'Halkımız bize başvursun'

Dilsiz, halkın zararlarının karşılanması amacıyla hukuksal girişim başlattıklarını kaydetti. Günlerdir sahada çalışma yaptıklarını vurgulayan Dilsiz, "Halkımızın hukuki ihtiyaçlarına cevap olmak için Şırnak Barosu olarak bütün avukatların katılımı ile bir komisyon oluşturduk. Halkımızın maddi manevi zararlarının hukuksal anlamda takip etmek için Adliye Binası karşısında yer açtık. Halkımız bir an önce bize başvurmalıdır" dedi.

İmzalatılan belgelerin ileride hukuki anlamda sorun teşkil edebileceğini vurgulayan Dilsiz, "Yargılama yapılmadan maddi zararın karşılanması için atılan imzalar küçük meblağlarla cezai durumu kapatmaya yöneliktir. Halkımız bu konuda dikkat etmelidir" dedi.

Maddi manevi olarak hukuki süreci başlattıklarını hatırlatan Dilsiz, "Komisyonumuza başvurular geliyor. Fakat biz bir an önce halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması için başvuruların son bulmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.