Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze yok oldu

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze yok oldu

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze Proje Koordinatörü Jacob Burns, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sonrasında, "Gazze'nin yok olduğunu" söyledi.

MSF'nin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamaya göre, 17 Aralık'ta Gazze'ye ulaşan Burns, "Filistinliler için sahadaki korkunç tabloyu" aktardı.

Burns, "Gazze yok oldu. Geriye çok bir şey kalmadı. Üzgünüm, Filistinlilerin burada tekrar yaşaması zor" ifadelerini kullandı.

Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçerken "büyük bir şok" yaşadığını kaydeden Burns, insanların araçlarına bir yiyecek bulma ümidiyle baktığını anlattı.

Burns, "Gazze'de en büyük sorunlardan birisi, çok yaralı var ve hastaneler kaos içerisinde. (Nasır Hastanesi) Artık bir hastane değil, daha çok bir sığınma kampı" dedi.

Hastaların "kanlar içerisinde yerde yattığını" vurgulayan Burns, bazı hastaların da yerde entübe edildiği bilgisini verdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.