Sinemanın ustalarına onur ödülü

Sinemanın ustalarına onur ödülü

25 Eylül-1 Ekim arasında gerçekleştirilecek 24. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında onur ödülü alacak sanatçıların isimleri belirlendi.

Türkiye sinemasına önemli katkılar sağlamış usta sanatçılardan Temel Gürsu, Hümeyra, Şemsi İnkaya ve Sami Şekeroğlu’ya Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında onur ödülü verilecek.

HER BİRİ AYRI DEĞER

Adana’nın, sinemayla yarım asırdır gelenekselleşen desteğinin sürdüğünü kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, her festivalde önemli sanatçıları onurlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Hüseyin Sözlü, “100’ün üzerinde uzun metrajlı sinema filmine imza atan, çekirdekten yetiştiği sektörde duayen isim haline gelen Yapımcı-Yönetmen-Senarist Temel Gürsu, Türkiye’de akademik düzeyde örgün sinema TV eğitimini başlatan, sinema arşivciliğinin altın ismi Prof. Sami Şekeroğlu, 1980’de aktrist olarak girdiği sinema sektöründe önemli başarılar yaşayan, Babam ve Oğlum filmindeki muhteşem performansıyla unutulmazlar arasına giren Hümeyra ile sinema ve televizyonun duayen isimlerinden Usta Oyuncu Şemsi İnkaya’ya, Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülü verilecek. Türk sinemasına, kültürüne verdikleri katkıdan dolayı her birine ayrı ayrı minnettarız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.