Şimşek: Almanya'nın yardımına ihtiyacımız var

Şimşek: Almanya'nın yardımına ihtiyacımız var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zayıflayan ekonomiyi canlandırmak için Türkiye'nin Almanya’ya ihtiyaç olduğunu söyledi.

YÜKSEKOVA - Türkiye’nin, referandum öncesi Nazi gerilimi yaşadığı Almanya’nın ekonomik yardımına ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisini yeniden canlandırmak konusunda “Bunun için Almanya’ya ihtiyacımız var” dedi.

Alman gazetesi Bild’in pazartesi baskısında “Türkiye yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor” başlığıyla yayımlanan haberde Şimşek2in, “İlişkilerde normalliğe dönme zamanının gelmesi gerektiğini düşünüyorum” sözlerine yer verildi. Habere göre Washington’daki G20 Maliye Bakanları buluşmasında zayıflayan Türkiye ekonomisini yeniden canlandırmanın yollarının ele alındığını kaydeden Bakan Şimşek, “Bunun için Almanya’ya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Şimşek mart sonunda Almanya’nın önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt’a yaptığı açıklamada da, Türkiye ve Avrupa’da söylemlerin sakinleşeceğini ve tekrar olumlu bir gündeme geri dönebileceklerini umduğunu ifade etmişti.

Türkiye ile Almanya ilişkilerindeki gerginlik, Türk bakanların Almanya’da referandum propagandası yapmasının engellenmesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘Nazi uygulaması’ benzetmeleri ve Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasıyla tırmanmıştı. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble de birkaç hafta önce, Yücel’in tutuklanması öncesi Türkiye’ye ekonomik destek konusunda Şimşek’le görüşmeler yürüttüklerini belirterek, “Görüşmeler iyi ilerliyordu. Ama ardından tutuklama geldi. Bu, durumu son derece güçleştirdi” demişti. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.