Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Silvan'da sabah saatlerinde askeri operasyonun başlatıldığı bölgede bulunan 18 köy ve bağlı mezralarda ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" bu akşam 20.00 itibariyle kaldırıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Heciçerkez, Dêrikamiqûre, Mistika, Sitêniye ve Xapa köylerinin kırsalında sabah saatlerinde başlatılan operasyon ve çatışmaların ardından 18 köy ve mezrada "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmişti.

Silvan Kaymakamlığı sitesinde yayınlanan duyuruda ilçeye bağlı Boğazönü, Dêrikamiqûrê (Demirkuyu), Özlüce, Dönenkaya, Taraklı, Esenyol, Malahirmo (Darısever), Kanîspî (Gürpınar), Herşen (Arı), Taxikê (Taşpınar), Kurbeyt (Çiğdemli), Toklar, Fernhend (Kayadere), Malaelîkê (Kazandağı), Kalemli, Arataş, Kepo (Başdeğirmen) ve Pınar köy ve mezralarında bugün saat 11.00 itibariyle ikinci bir emre kadar ilan edilen "sokağa çıkma yasağı"nın bu akşam saat 20.00 itibari ile kaldırıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.