Silvan'da 18 köy ve mezrada yasak ilan edildi

Silvan'da 18 köy ve mezrada yasak ilan edildi

Silvan'da sabah saatlerinde askeri operasyonun başlatıldığı bölgede bulunan 18 köy ve bağlı mezralarda "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Heciçerkez, Dêrikamiqûre, Mistika, Sitêniye ve Xapa köylerinin kırsalında sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında çatışmalar sürerken, operasyon bölgesinde bulunan köylerde "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi. 

Silvan Kaymakamlığı sitesinde yayınlanan duyuruda ilçeye bağlı Boğazönü, Dêrikamiqûrê (Demirkuyu), Özlüce, Dönenkaya, Taraklı, Esenyol, Malahirmo (Darısever), Kanîspî (Gürpınar), Herşen (Arı), Taxikê (Taşpınar), Kurbeyt (Çiğdemli), Toklar, Fernhend (Kayadere), Malaelîkê (Kazandağı), Kalemli, Arataş, Kepo (Başdeğirmen) ve Pınar köy ve mezralarında bugün saat 11.00 itibariyle ikinci bir emre kadar "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi. Ayrıca köy muhtarları da aranarak bilgilendirildi. 

Açıklamada ismi geçen bütün köy ve mezralara giden yollarda askerler tarafından barikatlar kurularak, geçişler engellendi. Çatışmaların yaşandığı bölgedeki dağlık alanların hava toplarıyla vurulduğu ve insansız hava aracı hareketliliği yaşandığı öğrenildi.

Halk canlı kalkan eylemine başladı

Sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden çatışmalarda Silvan'dan giden yurttaşlar engellenirken, bölgede bulunan yurttaşlar ise canlı kalkan eylemine başladı. Ayrıca Silvan HDP ve DBP ilçe örgütleri eşbaşkanları, Silvan Belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık grup, çatışmaların sona ermesi için bölgeye hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.