Silopi’de 5 kişi tutuklandı

Silopi’de 5 kişi tutuklandı

Silopi’de önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişiden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün yapılan ev baskınları sırasında aralarında Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, belediye meclis üyesi Mehmet Ekren, belediye çalışanı İdris Demir, İdris Algan, İsmail Şen ile birlikte Muttalip Sakman, Jiyan Demir ve Bişenk Mete isimli yurttaşlar gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

Emniyette yapılan işlemlerin ardından sabah saatlerinde 8 Kişi savcılığa çıkarıldı.

Savcılık ifadeleri alınan Aydemir, Ekren, Demir, Algan, Şen, Sakman, Demir ve Mete “Örgüt üyesi” oldukları ideasıyla Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Sulh Ceza Mahkemesinde yaklaşık 12 saat süren ifade işlemlerinin ardından Belediye Eşbaşakanı Aydemir, Mehmet Ekren, Bişeng Mete adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, İdris Demir, İdris Algan, İsmail Şen, Muttalip Sakman ve Jiyan Demir “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt adına faaliyette bulunmak” gerekçeleri ile tutuklanarak Şırnak Cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.