Siirt'te bugün yaşanan gözaltılar protesto edildi

Siirt'te bugün yaşanan gözaltılar protesto edildi

Siirt’te BDP’nin öncülüğünde kitle, sabah saatlerinde "KCK'nin gençlik yapılanması"na yönelik olduğu belirtilen operasyona tepki gösterdi.

SİİRT - Siirt'te, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kitle, Güres Caddesi’nden toplanarak Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

Siirt Emniyet Müdürlüğü binasının karşısındaki ara sokakta açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan’ın öncülük yaptığı grup ile polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

siirt3.jpg

Gerginlik, toplanan kalabalığın bir kaç metre geriye gitmesinin ardından sona erdi. Siirt Botan Demokratik Öğrenci Derneği adına açıklama yapan Muzaffer Kara, çözüm süreciyle eşitliğin sağlandığı umudunun çöküşe doğru gittiğini söyledi. Kara, "Çözüm sürecinin ikinci aşamasında adım atması gereken iktidar, özellikle son günlerde yoğunlaşan saldırıyla kuşku ve güvensizlik oluşturabilecek bir tutum içerisine girmiştir" dedi.

BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan ise sınav için Siirt’e gelen bir grup öğrencinin gözaltına alındığını belirterek gözaltında bulunan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. 

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum