Siirt Karayolunda Tehlikeli Yolculuk

Siirt Karayolunda Tehlikeli Yolculuk

Havaların ısınmasıyla birlikte yayla telaşına giren hayvan sahipleri, sürülerle birlikte yollara düşünce tehlikeli yolculuğa neden oldu.

Hayvan sahipleri sürüleriyle yaylaya giderken Siirt-Kurtalan karayolunu kullanmaları trafiği altüst etti. Uzun süre yol kenarında hayvanların geçmesini bekleyen sürücüler, her yıl bu dönemde başlayan yaylaya dönüşler nedeniyle karayolunda uzun kuyruğunun yaşandığını söyledi.

Siirtli hayvan besicisi Ahmet Nimetullah Karataş, havaların ısınmasıyla birlikte yayla döneminin başladığını, yaz mevsimine kadar hayvanların yaylaya geliş gidişlerinin olacağını söyledi.

Yaylaya gitmek için mecburen karayollarını kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Karataş, “Kurtalan ilçe merkezi yazın sıcak ve kurak geçiyor. Bu dönemde ilçe merkezinde küçükbaş hayvan beslenemez, mecburen yazın serin ve sulak bölgeler olan yaylalara çıkmak zorunda kalıyoruz. Geçiş güzergahı olarak da kullandığımız karayolunda trafik ister istemez kısa süreliğine aksıyor, hatta bizim için bile tehlikeli bir yolculuktur, ama yapacağımız bir şey yok” dedi.

Siirt Karayolunda Tehlikeli Yolculuk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.