Sığınmacıları taşıyan araç kaza yaptı: 11 ölü

Sığınmacıları taşıyan araç kaza yaptı: 11 ölü

Yunanistan'da katliam gibi bir kaza yaşandı. İçinde sığınmacıların bulunduğu araç, bir kamyonla çarpışması sonucu alev aldı, kazada 11 kişi yanarak can verdi.

Yunan polisi, ülkenin kuzeyindeki Kavala kenti yakınlarında 10 sığınmacıyı taşıyan otomobilin karşı şeritten gelen kamyonla çarpışarak alev aldığını duyurdu.

Cumartesi sabahı 5 sularında gerçekleşen kazada şoför dahil sığınmacıların bulunduğu araçtakiler yanarak can verdi.

AFP’ye bilgi veren yetkililer, hayatını kaybedenlerden 1’inin çocuk olduğunu, 3 sığınmacının da aracın bagajında yolculuk yaptığını belirtti.

Yetkililer, hayatını kaybedenlerin Türkiye’den Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a geçen ve Selanik’e ulaşmaya çalışan göçmenler olduğunu belirtti. Yunan polisi, otomobilin sahte plakalı olduğu bilgisini verirken, aracın insan kaçakçılığı için kullanıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

Yunan basını, cesetlerin tanınmaz halde olduğunu, kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğünü yazdı.

Araçla çarpışan kamyonun 39 yaşındaki Yunan şoförünün kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı, hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yerel basın, trafik polisine dayandırdığı haberde, sığınmacıları taşıyan otomobilin şoförünün yüksek hız yaptığını ve direksiyon hakimiyetini kaybederek karşıdan gelen kamyona çarptığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.