Sıcaklıklar düşüyor, yağışlı hava geliyor

Sıcaklıklar düşüyor, yağışlı hava geliyor

Hava sıcaklıkları bugünden itibaren düşmeye başlıyor. Sıcaklar 4 ila 8 derece azalacak.

Hava sıcaklığının dün 39 derecenin üzerine çıkarak eylül ayı rekorunun kırıldığı İstanbul’da bugün sıcaklığın 29 derece civarında olması bekleniyor. Öğleden sonra ise kentin kuzeybatısında yağmurlu havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre;  ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un kuzeybatı, Çanakkale’nin güney ve Balıkesir’in batı ilçelerinin, gece saatlerinden sonra Marmara’nın kuzey kesimleri ile Bursa, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 8 DERECE DÜŞECEK

Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA SICAKLIK REKORU KIRILDI

Hava sıcaklığının 2 haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İstanbul’da bazı yerlerde sıcaklık 39 derecenin üzerinde ölçüldü. Bu ise Eylül ayının sıcaklık rekoru demek. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre kentte, hava sıcaklığı Samandıra’da 40, Üsküdar’da 39.7, Kartal’da 39.6, Florya’da 39.5, Sancaktepe’de 39.1 derece olarak ölçüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.