Sibel Çapraz'ın doktorundan acil çağrı: Ciddi yaşamsal risk var

Sibel Çapraz'ın doktorundan acil çağrı: Ciddi yaşamsal risk var

Menemen R Tipi Cezaevi'nde tutulan Sibel Çapraz'ı Van Yüzüncü Yıl Üniversite Hastanesi'ndeyken tedavi eden doktoru Çetin Kotan, Çapraz'ın acilen ameliyat edilmesi gerektiğini, aksi takdirde yaşamını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında katıldığı bir gürültü eyleminde yarlanan ve yaralı halde tedavisi tamamlanmadan tutuklanarak, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'ın sağlık durumu kritik noktaya geldi.

Bir süre önce Menemen R Tipi Cezaevi'ne gönderilen Çapraz'ı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tedavi eden doktorlardan Çetin Kotan, 12 Temmuz günü Çapraz'ın avukatlarına bir e-posta göndererek Çapraz için "yaşamsal risk var" uyarısında bulundu.

Kasım 2015 tarihine Çapraz'a plastik cerrahi patolojilerinin gerektirdiği ameliyatların yapıldığını ve tamir edilen bağırsaklara ek olarak bir aparatla vücuda bağlı olan bağırsaklar aracılığı ile dışkının dışarı atıldığını belirten Doktor Kotan, bu tür ameliyatlarda hastaların düzenli olarak takip edilmesi gerektiğine, yeme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Doktor Kotan, "İlk ameliyattan 3 ay sonra karın duvarından dışarı alınmış olan bağırsağın yeni bir ameliyatla içeri alınması gerekir" dedi.

AMELİYAT YAPILMADIĞI İÇİN CİDDİ YAŞAMSAL RİSK VAR

"Bu durum tıbbi bir zarurettir" diyen Doktor Kotan, "Aksine hareket etmek, karın duvarına ağızlaştırılmış bağırsak kısmının içeri alınmaması, yani restoratif ameliyatın geciktirilmesi; yol açacağı metabolik sonuçlar nedeni ile ciddi yaşamsal risk oluşturur. Muhtemel enfeksiyonların yol açacağı komplikasyonlar, bu hasta özelinde kolunda açık yaralarının da olduğu göz önünde bulundurulduğunda, anılan metabolik komplikasyonların yanı sıra ağır septik sonuçlara da yol açabilir" diye uyardı.

OCAK AYINDA AMELİYAT OLMASI GEREKİYORDU

Söz konusu ameliyatın 2016 yılı Ocak veya Şubat ayında yapılması gerekirken halen yapılmamış olmasının somut bir tıbbi kötü uygulama örneği teşkil ettiğinin altını çizen Kotan, bu nedenle de hastanın ciddi bir risk altında olduğunu vurguladı.

BAĞIRSAK AMELİYATI HIZLA YAPILMALI

Kotan son olarak, "Hastamızın genel cerrahi açısından özetle durumu budur ve kanaatimce gecikme söz konusudur, bağırsak ameliyatının hızla yapılması gerekmektedir" dedi. Çapraz'ın ağabeyi Necip Çapraz da, doktorun kendisini arayarak "Bu ameliyat gerçekleşmezse ölüme terk etmiş olursunuz" diye uyardığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.