Sibel Çapraz cezaevinden çıktı

Sibel Çapraz cezaevinden çıktı

Hakkında konutunu terk etmemek suretiyle adli kontrol şartı ile tahliye kararı verilen Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Sibel Çapraz Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden çıktı.

Yüksekova'da 27 Kasım 2015 tarihinde yaşanan bir operasyon sırasında mahalle sakinleri ile beraber katıldığı bir gürültü eyleminde kolundan vurulan ve tedavisi sırasında gözaltına alınarak “örgüt üyeliği”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Sibel Çapraz, mahkemece tahliye edilmesinin ardından kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden çıktı. Çapraz'ı cezaevi önünde ailesi ve arkadaşları zılgıt ve alkışlarla karşıladı.

Cezaevi çıkışında konuşan Çapraz, mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Cezaevinde yüzlerce hasta tutuklunun olduğuna dikkat çeken Çapraz hasta tutukluların zor koşullarda olduğunu söyledi. Çapraz, bir an önce hasta tutukluların serbest bırakılması gerektiğini belirterek, “İki defa ceza yaşatılıyor” dedi. Kendisi ile dayanışma içerisinde bulunan herkese teşekkür eden Çapraz, yaşanan her şeye rağmen hayatın güzel olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.