Shakespeare yeniden yazıldı!

Shakespeare yeniden yazıldı!

William Shakespeare’in ölümünün 400'üncü yılında anılıyor. 'Kış Masalı' tekrar yazıldı.

Doğan Kitap’ın ‘Shakespeare Yeniden’ başlıklı serisi kapsamında ödüllü yazarlar Shakespeare’in klasik tiyatro oyunlarını günümüzde yeniden yorumladıkları romanlara dönüştürüyor. Shakespeare’in günümüzden 400 sene önce yazdığı tragedya, komedi, tarihsel oyun türündeki, metinlere romana dönüşüyor. Doğan Kitap’ın ‘Shakespeare Yeniden’ serisinden çıkan ilk roman, İngiliz yazar Jeanette Winterson’ın yazdığı ‘Zaman Boşluğu’.

William Shakespeare’in ölümünün 400. yılı sebebiyle başlatılan seri kapsamında yayımlanan ilk roman olan ‘Zaman Boşluğu’, Shakespeare’in komedi türüne dahil edilen oyunu ‘Kış Masalı’nın güncel bir uyarlaması. Shakespeare’in son dönem eserlerinden biri olduğu iddia edilen ‘Kış Masalı’, aşk, kıskançlık, pişmanlık ve affetmek temaları üzerine psikolojik dram olarak başlayıp, komedi ögelerine de yer veren, hikâye içinde 16 senelik bir zaman atlaması yapılıyor. Jeanette Winterson, 1600’lerin başında yazılmış olan ‘Kış Masalı’nı günümüzde Londra, Paris ve kurmaca bir şehir olan New Bohemya’da geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.