Seyyar Satıcılar Semt Pazarına Taşınacak

Seyyar Satıcılar Semt Pazarına Taşınacak

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, ilçede seyyar satıcılık yapanlarla bir araya gelerek seyyar satıcılığın sonlandırılması için toplantı yaptı.

Tatvan Belediyesi meclis salonunda Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Servet Avcı başkanlığında yapılan toplantıda, seyyar satıcıların oluşturulan semt pazarına taşınması kararı alındı. Toplantıdan sonra konuşan Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Servet Avcı, seyyar satıcılara halk pazarı alanı yapacaklarını ve seyyar satıcıların artık çarşı merkezinde ürün satamayacaklarını söyledi. Geçimini bu yoldan sağlayan vatandaşları mağdur etmemek adına yeni bir halk pazarı kuracaklarını belirten Avcı, "Tatvan’da, seyyar satıcılığın sona ereceğini belirtmek istiyorum. Bu düzenlemeyi yaparken, geçimini seyyar satıcılık yaparak sağlayan esnaflarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Bu nedenle belediye arkasında bulunan ve daha önceden otopark olarak kullanılan alanı, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra halk pazarına çevireceğiz. Seyyar satıcılara bu alanda kura çekimi ile yer tahsis edeceğiz" dedi.

Avcı, son olarak halkı yeni kurulacak olan pazara yönlendireceklerini, bunun için gerekli anons ve reklam çalışmalarının da yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.