Sessiz sedasız toprağa verildi

Sessiz sedasız toprağa verildi

Ayhan Yılmaz dün Talatpaşadaki Berat Camisi'ndeki kılınan cenaze namazının ardından Yeni Ayazaga mezarlığında toprağa verildi.

İSTANBUL - Okmeydanı'nda önceki gün iddiaya göre atılan bir el yapımı bombanın patlaması üzerine hayatını kaybeden 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz cenazesi dün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak evinin bulunduğu Talatpaşa Mahallesi'ne getirildi.

Cenazeye katılan Yılmazın teyzesinin oğlu Mustafa Kılıç kuzeninin askerlik sırasında ruh sağlığını kaybettiğini, sakin kendi halinde bir insan olduğunu zaman zaman kimi yerlerde çalıştığın anlattı. Annesi ve bir kardeşiyle yaşayan Yılmaz'ın olayları merak ettğiği için Okmeydanı'na gitmiş olabileceğini ifade eden Kılıç, polisin olduğu bölgede polislerle birlikte dururken atılan bir el yapımı bombanın patlaması üzerine bir şarapnel parçasının gözüne isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını belirtti. Üzerinden kimlik çıkmadığı için vurulan kişinin Yılmaz olduğunu öğrenemediklerini ancak bir gün önce haberdar olduklarını vurguladı.

SON DUASINI O OKUDU

Bu sırada cenazeye gelen ve adını açıklamak istemeyen kadın Ayhan Yılmaz'ın son anlarında başında bulunduğunu ve sabaha kadar hastanede kendisine eşlik ettiğini ifade etti. Aslında cem evinde vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümünü protesto için Okmeydanı'na gittiğini vurgulayan kadın dönerken Ayhan Yılmaz'ın da yaralandığını görünce onunla birlikte hastaneye giderek yoğun bakımda sabaha kadar bekleyip son duasını okuduğunu anlattı. 

Daha sonra Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu sokağa çıkrılalarak burada cenaze namazı kılındı. Çoğunlukla cenazeye aile yakınlarından oluşan az sayıda vatandaş katıldı. Aile üyeleri dışardan gelenlerin cenazeye katılmasına karşı çıktı ve bu arada polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Namaz kılındıkltan sonra Yılmaz'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü.

Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.