SES Hakkari Şubesi'nden Aziz Yural açıklaması

SES Hakkari Şubesi'nden Aziz Yural açıklaması

SES Hakkari Şubesi Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralı bir kadına yardım etmeye çalışırken, keskin nişancıların açtığı ateşle hayatını kaybeden SES Cizre Şube yöneticisi Aziz Yural ile ilgili açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri adına açıklama yapan SES Hakkari Şubesi Eş Başkanı Sibel Dinç, hükümetin, 16 Ağustos’tan beri çok sayıda bölgeyi defalarca özel güvenlik bölgesi ilan ettiğini belirterek, güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler ve sağlık emekçileri açısından güvenliğin kalmadığını söyledi.

Dinç, hukuki bir dayanağı olmadığını savunduğu sokağa çıkma hatta pencereye çıkma yasaklarına yönelik itirazların ret edilmesini eleştirerek, “Bu savaş politikaları yüzünden bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve katliamlara ek olarak çok sayıda üyemiz darp edilmiş, yaralanmış ve tehdit edilmekle kalmamış katledilmiştir.” dedi.

Bu ortamda sendikalarına üye 3 kişinin özel harekat polisleri tarafından katledildiğini savunan Dinç,  Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun’un ardından Abdülaziz Yural’ın yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanını personeline sahip çıkmamakla eleştiren Dinç şunları söyledi: “Günlerdir süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle bırakalım halkın sağlık hizmetine ulaşmasını, yaralı ve cenazelerine bile müdahale edemiyorlar.  Müdahale edenler ise sendikamızın Cizre Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Abdülaziz Yural gibi katlediliyor. Sağlık Bakanı ise, sorumlu olduğu personelin çalışma koşullarını, can güvenliğini ve yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını güvence altına alma konusunda herhangi bir adım atmadığı gibi kin ve nefreti körükleyen açıklamalar yapmaktan geri durmuyor. Katledilmemize seyirci kalıyor. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz.”

KESK bileşenlerinin de destek verdiği açıklama katılan sağlık emekçileri açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldılar. 

2-783.jpg

11-087.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.