Şengalli çocukların resim ve fotoğraf sergisi açıldı

Şengalli çocukların resim ve fotoğraf sergisi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Rennes Belediyesi’nin “Ben u Sen Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında Fransalı fotoğraf sanatçılarının, dayanışmak amacıyla açtığı atölyelerde, fotoğraf çekmeyi ve resim çizmeyi öğrenen çocukların ürünleri sergilendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Rennes Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirdiği “Ben u Sen Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında daha önce kente gelen Fransalı fotoğraf sanatçıları, Surlu ve Şengalli çocuklarla dayanışmak amacıyla atölye çalışmalarında bir araya geldi.

Fransalı sanatçılar François Legeoit, Gael Le My, üç hafta boyunca Şengal Kampı’ndaki çocuklara fotoğraf eğitimi verdi.

i-1-20160701141646.jpg

Süleymaniyeli ressam Dılşad Quhestanî de atölye süresince çocuklara resim ve boyama dersleri verirken, fotoğraf çekmeyi ve resim çizmeyi öğrenen çocukların ürünleri, Yenişehir ilçesi Fidanlık Alanı’ndaki Ezidî Kampı’nda sergilendi.

Ürünler Fransa’da sergilenecek

Diyarbakır’a daha önce birçok kez gelen Gael Le My, Ren Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile zaman zaman ortak kültür ve sanat çalışmalarında yaptıklarına değinerek, özellikle Ezidilerle ilgili ortak bir projede yer almak istediklerini aktardı.

Gael Le My, atölye boyunca ortaya çıkan ürünlerin Fransa’da sergileneceğini söyledi.

i-2-993.jpg

Belediye ile daha çok ortak kültürel projeleri geliştirmek istediklerini söyleyen François Legeoit, çocukların resim yaparak, fotoğraf çekerek, yaşadıkları travmadan bir nebze uzaklaştıklarını söyledi.

20 yıldır Avrupa’da yaşayan Süleymaniyeli ressam Dilshad Questani de, üç hafta boyunca Şengal Kampında çeşitli yaş gruplarından 40 çocuğa resim ve boyama eğitimi verdiğini anlattı. Questani, Ezidi çocukların yaşadıkları travmayı atlatamadığını ve bunu yaptıkları resimlerle ifade ettiklerini söyledi.

i-3-467.jpgi-4-193.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.