Sendikalardan "Savaşa Karşı Barış" Sloganıyla Bir Günlük Grev

Sendikalardan "Savaşa Karşı Barış" Sloganıyla Bir Günlük Grev

KESK, DİSK ve TMMOB "Savaşa karşı barış" sloganıyla, yarın bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sokağa çıkma yasakları ve ablukaya karşı 29 Aralık’ta bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

İş bırakma eylemine ilişkin DİSK Genel Merkezi’nde basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Eşbaşkanı Lami Özgen katıldı.

"Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız"

Toplantıda ortak basın metnini DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu.

“Savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargâhlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedir.

“Ülkemizi uçuruma sürükleyen bu gelişmelere seyirci kalmayacak, siyasi iktidarın uyarılması için demokratik tepkilerimizi kapsayan üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz”.

Aynı gün, öğlen saatlerinde yerel örgütlerin belirleyeceği merkezi yerlerde kitlesel basın açıklamaları ile alanlarda olacaklarını da aktaran Beko, bütün emek ve demokrasi güçlerini, savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya çağırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.