Şemdinli'nin 30 yıllık su ihtiyacı gideriliyor

Şemdinli'nin 30 yıllık su ihtiyacı gideriliyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde son yıllarda artan nüfus artışıyla beraber sıkıntı hale gelen su için yeni kaynak bulundu. ilçeye 30 yıl yetecek su kaynağı için çalışmalar başladı.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli ilçesine gelen su kaynağını güçlendirmek ve ilçenin sıkıntısını gidermek için belediye çalışmalara başladı.

İlçeye bağlı Tekeli (Gare) köyünün Tanyolu (Gelêşim) mezrasına gelen Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz ve beraberindeki BDP'liler su kaynağının ilçeye getirilmesi için köylülerle görüştü.

Olumlu geçen görüşme sonrası Eş Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, su kaynağının bulunduğu bölgeye gelerek incelemler yaptı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, ilçenin 30 yıllık su ihtacını giderecek su kaynağı için çalışmaların başladığını söyledi.

Şehir merkezine gelen su şebekesinin yetersiz kaldığını belirten Yılmaz, yeni şebeke için köylülerle yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Yılmaz, Ramazan ayı öncesi gerekli işlemleri tamamlayacaklarını kaydetti.

1-292.jpg2-181.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.