Şemdinlili köy sakinleri piknikçilerden şikayetçi

Piknik yapmak için Şemdinli köylerine giden piknikçilerin arkasında bıraktığı çöpler çevre köylerde yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Hakkari genelinde olumsuz hava koşulları devam ederken, Şemdinli’de ilkbahar havasının hakim olmasını fırsat bilen birçok yurttaş buraya akın etmeye başladı.

Pikniklerini yaptıktan sonra çöplerini doğada bırakan piknikçilere Şemdinlili köylüler tepki gösteriyor.

piknikcop2.jpg

Köy sakinleri piknikçilerin arkalarında bıraktığı çöpleri kendi imkanları ile toplayıp imha ederken, piknikçilerin doğaya ve diğer insanlara karşı saygılı olmasını istiyor.

"Piknikçiler yüzünden hayvanlarımızı otlatacak yer bulamıyoruz"

Öte yandan Yaylapınar (Salara) köyü civarında koyunlarını otlatan bir çoban da duruma tepki göstererek, "Bu insanlarda hiç mi vicdan yok. Kendi evlerini de demek ki böyle kirletiyorlar. Hepsinin de köyü var neden sadece bu köye geliyorlar? Hayvanların ağzından bu çöpleri biz çıkarıyoruz. Geçen köyümüzde kesilen bir ineğin bağırsaklarından naylon çıktı. Eğer doğamızı böyle kirleteceklerse kimse buraya gelmesin. Yazık günah. Buralar piknik yeri değil hayvanlarımızı otlattığımız alandır. Biz bu piknikçiler yüzünden hayvanlarımızı otlatacak yer bulamayınca mecburen hayvanlarımızı daha yüksek tepelere çıkarıyoruz. Hayvanlar susuz kalıyor çünkü suyun bulunduğu alanlar bu piknikçilerin kullandığı alanlardır. Bilinçli insanlardan ve yetkililerden de bu konuda duyarlılık bekliyoruz." dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.