Şemdinlili emekçiler grevde

Şemdinlili emekçiler grevde

KESK, DİSK ve TMMOB "Savaşa karşı barış" sloganıyla, bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaparken, Şemdinli’deki emekçiler de greve destek verdi.

ŞEMDİNLİ- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sokağa çıkma yasaklarına karşı bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme destek veren Şemdinlili emekçiler de grevlerine ilişkin bir basın açıklaması düzenlediler.

Sabah saatlerinde iş başı yapmayan emekçiler Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Şemdinli Şubesi’nde bir araya gelerek buradan KESK şubesinin bulunduğu binanın önüne geçtiler. Bina önünde bir araya gelen kitle bazı ilçelerde fiilen uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto ederek basın açıklaması düzenlediler.

i-1-20151229205906.jpg

Grup adına açıklama yapan SES Şemdinli temsilcisi Adem Kesici, "Sondan söyleyeceğimizi baştan söyleyelim: Endişeliyiz! Endişemiz büyük!’ diyerek başladığı açıklamasında; hükümetin hem dış politikasını hem 7 Haziran seçimlerinin ardından uyguladığı iç politikasını eleştirerek, emekçiler olarak bu politikalaea izin vermeyeceklerini belirtti.

‘Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır!’ diyen Kesici, şunları söyledi: “Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz! Sendikalar olarak, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız! Görevimiz, insanlarımızın öldürülmesine seyirci kalmak değil, insanları yaşatmaktır! Bu iktidarın demokrasiye tahammülü yoktur. Yok, ederek, yok sayarak, kırarak, ezerek, dökerek sorunları bitirmek, muhalefeti sindirmek istemektedir. Oysa çözümün ne olduğunu herkes biliyor. Çözüm, evrensel bir hak olan insan haklarının tanınması, temel sorunlarda demokratik çözüm için acil adımlar atılmasıdır. Çözüm, herkesin diline, kültürüne, doğasına özgürce sahip olmasıdır. Gün, savaşı durdurma, barışı inşa etme günüdür. Bu nedenle diyoruz ki: yaşatmak için barışa ses ver"

Emekçiler açıklamanın ardından greve sendika binasında devam etti.

i-2-849.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.