Şemdinlili besicilerin zorlu kış mesaisi

Şemdinlili besicilerin zorlu kış mesaisi

Şemdinli'de besicilik yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, dondurucu soğuk hava ve zorlu arazi şartlarına rağmen hayvanlarına bakabilmenin uğraşını veriyor.

HABER: ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER PORTALI

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyünde besicilik yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, dondurucu soğuk hava ve zorlu arazi şartlarına rağmen küçükbaş hayvanlarına bakıyor.

Vatandaşlar hayvanları beslemek için yazın topladıkları samanları, hayvanların bulunduğu alana sırtında taşıyarak götürüyor.

Yaz aylarında hayvanların bakımının daha kolay olduğunu söyleyen köy sakinleri kışın zor şartlar nedeniyle işlerinin daha da ağırlaştığını ifade etti.

Köy sakinleri, "Kar yağdığı zaman daha zor oluyor. Hayvanları karda kışta dışarı çıkarıp yemliyoruz. Yazın meraya götürdüğümüz için yem vermemiz gerekmiyor. Çocuk büyütür gibi büyütüyoruz. Mesela doğum zamanlarında hiç yatmıyor, sabaha kadar ahıra gidip geliyoruz" dediler.

b1-046.jpg

b2-034.jpg

b3-024.jpg

b4-019.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.