Şemdinli'deki açlık grevi sona erdi

Şemdinli'deki açlık grevi sona erdi

Şemdinli'de KJA öncülüğünde başlatılan açlık grevi sona erdi.

ECEVİT BAY
YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin İçişleri Bakanlığı'nda başlattığı ve bugün sonlandırdığı açlık grevine, Şemdinli ilçesinde Kongreya Jinan Azad (KJA) öncülüğünde destek gelmişti.

Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında, KJA üyeleri tarafından süresiz dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevi bugün sonlandırıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Kongreya Jinan Azad (KJA) açlık grevi ile ilgili ortak açıklama yaptı.

Açıklamada; “Cizre, sur ve birçok Kürt illerinde sokağa çıkma yasaklarıyla başlayan, sivil ölülerin insan hak ihlalleri ve en son Cizre de gündeme gelen vahşet bodrumlarında tüm dünyanın gözleri önünde uygulanan zamana yayılmış infazların durdurulması için başlattığımız açlık grevini grevin yaşanan infazlar sonucu anlamanı yitirmesiyle açlık grevine bugün son veriyoruz. Bu vesileyle ülkede yaşanan akıl tutulmasına bir an önce son verilmesini halklarımız arasında yaşana duygu kopmasının daha da derinleşmemesi için şiddet politikalarının son verilmesini henüz tamamıyla anlamını yitirmemiş olan barış ve müzakere sürecine geri dönülmesini istiyoruz. Bu sürece adeta gözlerini yummuş olan ülke ve dünya kamuoyunda yaşanan sessizliğinin biran önce son bulmalıdır. Kürt halkının ve demokrasi çevrelerinin seslerinin yükseltmeleri halkların çıkarına olacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.