Şemdinli’de uçkun tezgahlardaki yerini aldı

Şemdinli’de uçkun tezgahlardaki yerini aldı

Bölge'nin yayla ve dağlarında yetişen ve yöre halkı tarafından uçkun veya yayla muzu adıyla bilinen bitki, Şemdinli’de tezgahlardaki yerini almaya başladı.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Baharın gelmesiyle birlikte ilçenin yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ve A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olan uçkun tezgahlarda satılmaya başlandı.

Nisan ayının sonlarında piyasaya çıkan ve destesi dört liradan satılan uçkuna ilginin yoğun olması satıcıların yüzünü güldürdü. Bölge insanı tarafından beğeniyle tüketilen ve bol vitamin içeren uçkunun, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet hastalıklarına iyi geldiği ileri sürülüyor.

i-1-20160418155151.jpg

Topladığı uçkunları pazarda satan Osman Aydan, bu sene geçen seneye oranla uçkunların az olduğunu söyledi.

Uçkunun destesini 4 liradan sattığını söyleyen Aydan, aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi.Tezgahtan uçkun ve pancar alan Serkan Bay adlı yurttaş da bahar aylarında uçkun ve pancarın vatandaşlar tarafından vazgeçilmez olduğunu söyledi.

i-2-943.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.