Şemdinli'de sergi: 40'a yakın farklı çalışma sergilendi

Şemdinli'de sergi: 40'a yakın farklı çalışma sergilendi

Şemdinli İlçesi'nde çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan Karma Resim Sergisi Şemdinli Belediyesi bünyesindeki Guldexwîn Kültür Merkezi'nde açıldı.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı sergide öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan 40'a yakın farklı çalışma sergilendi. Sergi açılışı yapılmasının ardından davetliler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan kara kalem, yağlı boya, pastel boya, ebru ve farklı resim çalışmalarını incelediler.

haberinfotograflari.gif

Sergi hakkında bilgi veren Resim Öğretmeni Burcu Aydın; öğretmen ve öğrencilerimizin yıl içinde hazırladıkları çalışmaları derleyerek beğeniye sunduklarını ve serginin üç gün süre ile açık olacağını ifade etti.

Öğrencilerin resim alanındaki yeteneklerinin sergilendiğini ifade eden Aydın, serginin hazırlanmasında emeği olan okul idarecilerine, kültür merkezine ve öğrencilere teşekkür ederek;

"Çalışmalarımız 3 ay sürdü. Burada kurs gören kursiyerler resim anlamında ilk defa ellerine kalem alıyorlardı. Herhangi bir sanatsal resim içeriği yok ama bizim amacımız onlara biraz daha çizimin tekniğini öğretmek. Bu aşamadan sonra bu öğrencilerle bir çalışma düşünüyoruz. Bu çalışmayı da 3 ay sonra yada Eylül gibi düşünüyoruz. Çalışmalarımızda 30 kara kalem 10 tane de yağlı boya çalışması var" dedi.

Sergiye katılan davetlilere sıcak, soğuk içecekler ile tatlı ikramında bulunuldu.

Resim sergisine Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, BDP çalışnaları, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.