Şemdinli'de Ramazan ayı öncesi son aile pikniği

Şemdinli’de yaşayan Uysal ailesi her yıl geleneksel olarak aile pikniği düzenliyor. Uysal ailesi bu yıl da Ramazan ayı öncesi son pikniğini gerçekleştirdi.

Şemdinli’nin merkezinde ve farklı köylerinde ikamet eden Uysal ailesi her yıl geleneksel olarak aile pikniği düzenliyor. En gencinden yaşlısına yaklaşık 2 yüz kişinin katıldığı, kazanlarda kavurma pişirilen piknikte, bir araya gelen Uysal ailesi hem halay çekip eğleniyor hem de aile büyükleri ile sohbet ediyor.

whatsapp-image-2024-03-09-at-15-39-14.jpeg

Hakkari’nin diğer bölgelerine göre karların daha erken eridiği ve bahar havasının hissedildiği Şemdinli’nin Salaran (Yaylapınar) köyünde bir araya gelen aile bireyleri, kimi zaman yanlarında getirdikleri ses sistemlerinden açtıkları müzik ile kimi zaman da dengbejler eşliğinde halay çekiyor. Yöresel oyunların yanı sıra futbol da oynayan aile bireyleri, yaşlıların sohbetlerini de can kulağı ile dinliyor.

whatsapp-image-2024-03-09-at-15-39-15-1.jpeg

Ailenin genç bireylerinden Ömer Uysal, çok kalabalık bir aile oldukları için her zaman bir araya gelemediklerini, bu yüzden geleneksel piknik düzenlediklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-03-09-at-15-39-14-1.jpeg

Ailenin büyüklerinden Abdullah Uysal ise Ramazan ayı öncesinde bir araya gelerek aile bireyleri arasındaki bağları güçlendirmek, birbirlerinin sıkıntılarını dinlemek ve eğlenmek için bir araya geldiklerini vurgulayarak ‘’Burada Yüksekova’daki gibi 2 metre kar yok, buraya bahar geldi bile’’ dedi.

whatsapp-image-2024-03-09-at-15-39-15-2.jpeg

Ailenin bir diğer üyesi Kemal Uysal da Şemdinli’ye erken gelen baharın tadını çıkardıklarını ifade ederken, Ramazan ayından önce bir araya gelerek bunun tadını çıkarmak istediklerini söyledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.