Şemdinli'de Newroz coşkusu - 2012

Şemdinli'de Newroz coşkusu - 2012

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde düzenlenen Newroz etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

İlçede sabah saatlerinde başta köyler olmak üzere merkez ve mahallerde binlerce kişi araç ve yaya olarak etkinliğin yapılacağı alana akın etti. Newroz alanına giden herkes üst aramasından geçirildi. Çocukların dahi şal-şepik ve kiras fistan giydiği ilçede; alan sarı, kırmızı ve yeşil renklerle süslendi.

haberinfotograflari.gif
Binlerin kısa sürede dolduğu alanda özellikle Derecik (Rubarok) Beldesi'nde yoğun katılımın yaşanması dikkat çekti.

haberingoruntuleri.gif

Alanda polislerin yanı sıra tertip komitesinin görevlendirdiği görevliler de arama yaptıktan sonra kitle alana alındı. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkan Vekili Tacettin Safalı ve Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre’nin de katıldığı kutlama Newroz ateşinin yakılmasıyla başladı.

İlk konuşmayı yapan Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Kürt halkının yasakları yine boşa çıkardığını belirterek, direnişte olan halkı kutladı.

CANAN: KÜRT HALKI TÜRK'E YAPILAN SALDIRIYA KARŞI SESSİZ KALMAYACAK

Töre’den sonra konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, Batman’da Ahmet Türk’e yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, Kürt halkının yapılan saldırıya sesiz kalmayacağını kaydetti. Kürt halkının atılan tokadın cevabını vereceğini de dile getiren Canan, Kürt halkının direnişiyle yasaklı zihniyeti boşa çıkardığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra kitle Yüksekova ve Şemdinli Kültür Merkezi sanatçıları tarafından söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek Newroz'u kutladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum