Şemdinli'de Lice protestosu: Boyun eğmeyeceğiz

Şemdinli'de Lice protestosu: Boyun eğmeyeceğiz

Lice Karakol ve Kalekol yapımlarını protesto gösterileri sırasında 2 kişinin öldürülmesi BDP Şemdinli ilçe örgütünün düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 gün önce yaşanan olaylarda askelerin halkı çapraz Ateşe alarak 2 kişiyi öldürmesi BDP Şemdinli ilçe örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Basın açıklamasına BDP ilçe başkanı Davut Evin, BDP Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, BDP, STK, DTK Yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

BDP İlçe binası önünde bir araya gelen yurttaşlar Cumhuriyet Caddesinde yürüyüşe geçti. Kitle "Lice Halkı Yanlız Değidir", "Katil Erdoğan" sloganlarıyla tekrar ilçe binası önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

sem3-003.jpg

Basın açıklamasını okuyan BDP İlçe Başkanı Davut Evin, Öcalan'ın barış çabalarına karşı AKP hükümetinin bunu bir fırsat görerek karakol ve kale kol inşaatlarına hız verdiğini belirterek, "Kürt halkının meşru hakları ve demokratik bir Türkiye istemleri heba edilmiştir. Bugüne kadar hiçbir  anayasal adım atılmamıştır. AKP hükümetinin bu baskılarla barış sürecini heba edeceğinden şüphe duyuyoruz. Bugün yine görüyoruz ki Lice'de karanlık güçleri tekrar iş başında. İki arkadaşımız şehit düşmüştür. Bir kez daha buradan AKP Hükümetine ve Başbakan Erdoğan'a sesleniyoruz; karakol kalekol, baskı ve kirli siyasetten vazgeçip Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu barış ve demokrasi projelerini destekleyip Türkiye'yi özgürleştirelim. Bugüne kadar yapılan karakol, kalekol baskı ve katliamlarla hiçbir sonuç alınamamıştır. Çok iyi biliniyor ki bugüne kadar yapılan baskılara Kürt halkı yılmamıştır ve bunlara boyun eğmeyecektir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kitle 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından kitle sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.