Şemdinli'de kitap günleri

Şemdinli'de kitap günleri

Kürt yayınevlerinin yayınladıkları eserleri okurlarla buluşturacağı Hakkari Kitap Günleri'nin startı Şemdinli'den verildi. 

ŞEMDİNLİ - Weşanên Sitav (Sitav Yayınları) ve KURDÎ-DER Hakkari Şubesi tarafından, 9-19 Haziran tarihleri arasında sadece Hakkari ve ilçelerini kapsayan Hakkari Kitap Günleri'nin startı Şemdinli'den verildi.

Kürt yayınevlerinin yayınladıkları eserleri okurlarla buluşturacağı ekinlik için Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Belediye Zabıta Amirliği önünde kurulan çadırda kurulan stantlarda yayınevlerince basılan eserler yerini aldı.

İlçede ilk defa düzenlenen kitap fuarına ilgi yoğun olurken, fuarın açılışına BDP Şemdinli İlçe Başkanı Davut Evin, Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, BDP, KURDÎ-DER, DTK ve belediye meclis üyeleri katıldı. Fuar hakkında kısa bilgi veren Yazar Qahir Bateyî, ilçe halkının yoğun ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra da bu tür etkinlikleri gerçekleştireceklerini belirtti. Bateyî, fuarın Şemdinli'de 3 gün açık kalacağını kaydetti. 

Üniversite 4. sınıf öğrencisi Ferhat Özdemir ise ilçede ilk defa bir kitap fuarına şahitlik ettiğini söyleyerek, "Yayınevlerine seslenmek istiyorum; çalışmalar tek seferlik olmasın. Artık kitaplarımızı dışarıdan uzak illerden aramak istemiyoruz. Burada bu tip faaliyetler gelenek haline getirilip daha bilinçli bir toplum yaratmak için devamının olmasını istiyorum" diye konuştu. 

Kitap fuarı kapsamında yarın paneller gerçekleştirilecek.

semci1.jpg

semci2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.