Şemdinli'de kitap fuarına ilgi

Şemdinli'de kitap fuarına ilgi

Kürt yayın evlerinin yayınladıkları eserlerin okurla buluşturduğu Hakkari Kitap Günleri Şemdinli'de devam ediyor.

ECEVİT BAY/ YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Weşanên Sitav (Sitav Yayınları) ve KURDÎ-DER Hakkâri Şubesi tarafından, 9-19 Haziran tarihleri arasında sadece Hakkâri ve ilçelerini kapsayan Hakkâri Kitap Günlerin stantı ilgi görüyor.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarı için yurttaşlar, çalışmaların tek seferlik olmamasını ve geleneksel hale getirilmesini istedi.

Kaymakam Adem Ünal, Belediye Eş Başkanları Seferi Yılmaz, Nahide Yıldız, Emniyet Müdürü Erkan Demirci ve kurum amirleri de kitap fuarını gezdi.

Yurttaşlardan Remzi Camiye,  fuarda yurttaşların daha çok Kürt tarihini anlatan kitaplara ilgi gösterdiğini belirtti.

Camiye, etkinliğin geleneksel hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kürt Dili Öğretmeni Murathan Erbaş ise Şemdinli'de Kürdoloji kitaplarının bulunmasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

Etkinliğin, bilinçli bir toplum yaratmak için önemli olduğuna değinen Erbaş, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Weşanên Sitav (Sitav Yayınları) ve KURDÎ-DER Hakkâri Şubesi tarafından, 9-19 Haziran tarihleri arasında sadece Hakkâri ve ilçelerini kapsayan Hakkâri Kitap Günlerin standı Şemdinli'de verilen 3 günlük kitap fuarı bugünden itibaren Yüksekova ilçesinde açılacak.

1-337.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.