Şemdinli'de karla mücadele çalışması

Şemdinli'de karla mücadele çalışması

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde iki gündür etkili olan kar yağışının ardından Şemdinli Belediyesi karla mücadele ekipleri yeniden kar mesaisine başladı.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Kent merkezinde iki gün boyunca belirli aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı sonrası yeniden kar mesaisine başlayan Şemdinli Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, karla kaplanan yolları temizledi. Çalışmalar belediyenin 5 iş makinesiyle şehir merkezi ve mahallelerde yürütüldü.

İş makinelerinin çarşı merkezindeki karları temizleyebilmesi için belediyenin zabıta müdürlüğü ekipleri park halindeki araçları kaldırtıp, yolları tek yönlü olarak trafiğe kapattı.

i-1-20160127131224.jpg

Ekipler, trafiğe kapatılan yollara bağlı ara sokaklarındaki karları da bir araya toplayıp kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkardı. Çarşı merkezinde yürütülen çalışmalara esnaflar da iş yeri ve kaldırımlardaki karları temizleyerek destek verdi.

Mahallelerde geçekleştirilen çalışmalarda ise ekipler karla kapanan yolları açarken, bazı ekipler de buzlu olan bölgelerde tuzlama çalışması yaptı.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ise Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

i-2-872.jpgi-3-409.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.