Şemdinli'de Dem Parti'nin seçim bürosu açıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Şemdinli'de halk buluşması ve büro açılışına katıldı. Bakırhan, "Kürtçeye 'bilinmeyen ya da X' diyenlere Şemzînan halkı cevap vermelidir" dedi.

DEM Parti, seçim çalışmaları kapsamında iki koldan halk buluşması başlattı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyetin ilk durağı Şemdinli ilçesi oldu. 

whatsapp-image-2024-02-22-at-12-48-05.jpeg
  
Bakırhan, Şemdinli'de halk buluşması ve büro açılışına katıldı. Bakırhan ve beraberindekiler, Şapatan Geçidi’nde bulunan Bermêş Çeşmesi’nde kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Ardından seçim bürosunun olduğu yere geçildi. 

whatsapp-image-2024-02-22-at-12-47-00.jpeg

'ŞEMZÎNAN BU SEÇİMLERİ KAZANACAKTIR' 

Burada kalabalık kitleye seslenen Bakırhan, 31 Mart seçimlerinde kayyımları göndereceklerini vurguladı. Bakırhan, "Bu seçimlere Şemzînan’dan başladık ve Şemzînan bu seçimleri kazanacaktır. Kürtleri kabul etmeyenler, Kürtçeye 'bilinmeyen ya da X' diyenlere Şemzînan halkı cevap vermelidir" dedi.

whatsapp-image-2024-02-22-at-12-48-51.jpeg

 'BU HALK İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR'

"Bizim mücadelemiz var olma mücadelesidir" diyen Bakırhan, "Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkan parti temsilcileri Kürt kelimesini ağızlarına bile alamıyorlar. Bu ülkede 30 milyon Kürt yaşıyor, Kürt halkı bugüne kadar diğer halklara ihanet etmemiş bir halktır. Bu halk yüzyıllardır kendi ülkesinde, toprağında insanca yaşamak istiyor" dedi.

whatsapp-image-2024-02-22-at-12-48-16.jpeg

‘DURUMUMUZ KUDRETLİDİR’
 
Bakırhan, şöyle devam etti: "Bir dönem önce kayyım atadılar. Sizin iradenizi yok saydılar. Bir tane devlet memuruna sizin iradenizi teslim ettiler. Ne oldu? Hizmet yok, meralar yok, Kürtler ötekileştirildi. Sonraki seçimde halkı kandırarak, tehdit ederek küçük oy farkıyla belediyeyi aldılar. Şimdi siz değerli halkımızın iradesini tekrar gasp etmek için kaçak seçmen kaydırmışlar. Bunların başı seccadede, aklı hilede. Buraya 2 bin kaçak seçmen getirdiler. Aksaraylı, Amasyalı getirirmişler. Sonra diyecekler ‘biz seçimi kazandık.’ Bu hileli bir seçimdir ve ağzınızdan, burnunuzdan gelir. AKP’lilere sesleniyorum; sizin vicdanınız kaçak seçmenlerle Şemzînan Belediyesini almaya el veriyor mu? Siz bu kayyımcı zihniyete, bu hırsız zihniyete nasıl oy vereceksiniz? Emin olun durumumuz kudretlidir. Kürt'ü yok sayanlara, cezaevinde çürütenlere 31 Mart’ta genciyle ve kadınıyla ders vereceğiz."

whatsapp-image-2024-02-22-at-12-47-17.jpeg
 
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Bakırhan ve beraberindekiler bir sonraki durağı ise Yüksekova ilçesi.

whatsapp-image-2024-02-22-at-12-47-34.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum