Şemdinli'de DBP kongresi gerçekleştirildi

Şemdinli'de DBP kongresi gerçekleştirildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Örgütü 3'üncü Olağan kongresinde yapılan seçim sonucu, ilçe eş başkanlığına Mehmet Sert ve Güler Oğuz seçildi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli'de Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 3. Olağan Genel Kongresi Guldexwin Kültür Merkezinin toplantı salonunda yapıldı.

Kongreye HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, il ve ilçe HDP-DBP temsilcileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve delegeler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongrede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan kongrenin büyük umutlara vesile olmasını dileyerek, eski yönetime teşekkür etti.

i-1-20151228000752.jpg

Sokağa çıkma yasaklarına değinen Akdoğan, "21 gündür  insanlarımızın sokağa çıkamıyor. Bunu kimin vicdanı ve şerefi kabul edebilir. Bu öldürülen çocuklar Filistin çocukları olsaydı bütün kentlerimizde halk ayaklanması olacaktı. Ama bir anne 7 gün sokak ortasında ölü bir şekilde orada kaldı. Üç aya yakındır 124 insanımız şahadete ulaştı. Bunların içinde sekiz yaşında çocuklar ve daha üç aylık bir bebek katledildi. Bunların hepsi ilan edilen öz yönetim için katledildi" dedi.

Akdoğan'ın konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunu okuyan DBP İlçe Eş Başkanı Şirin Kaya, göreve geldikleri süre içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

i-2-846.jpg

Mali raporun okunmasının ardından oylamaya geçildi. Tek liste ile girilen kongrede DBP’nin Şemdinli İlçe Eş Başkanlığına Mehmet Sert ve Güler Oğuz seçilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine ise M.Emin Sarı, Ömer Faruk Tekin, Saime Ören, Fahir Yılmaz ve Remzi Sever seçildi.

Seçimlerin ardından tebrikleri kabul eden yeni ilçe eş başkanı Mehmet Sert ve Güler Oğuz, kongreye katılan misafir ve delegelere teşekkür ederek, zorlu bir süreçte seçildikleri görevlerinde Şemdinli halkının kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini kaydettiler.

i-3-395.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.