Şemdinli Kaymakamı Türkman: Belediyenin 9 milyon TL borcu vardı

Şemdinli Kaymakamı Türkman: Belediyenin 9 milyon TL borcu vardı

Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman, belediyeyi 9 milyon 166 bin 265 liralık borçla devraldıklarını söyledi.

Ecevit Bay'ın haberi

İlçede görev yapan basın mensupları ile Şemdinli belediyesinde bir araya gelen Türkman, belediyenin önceki dönemden kalma borçları ve şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkman, gazetecilere yaptığı açıklamada belediyenin borçlanması ile ilgi konuşulan rakamların doğruyu yansıtmadığını belirterek, söz konusu borcun büyük bölümünün belediyeyi devraldıklarından önceki döneme ait olduğuna söyledi. 

Önceki dönemin toplam 9 milyon 166 bin 265 lira borcu olduğunu belirten Türkman şöyle devam etti: "Göreve geldiğimiz dönemdeki borç 785 bin 880 liradır. Kayyum döneminde iller bankasından kullandığımız 785 bin 880 lirasıyla belediyemize 3 araç alımı yaptık. 785 bin 880 liranın 208 bin 099 lirasını ödenmiş olup geriye kalan 577 bin 781 lirası da taksitler şeklinde belediyenin hisselerinden her ay kesiliyor. Belediyenin kayyum döneminden itibaren herhangi bir piyasa borcu yoktur. Kayyumdan önceki döneme ait piyasa borçlarının tamamına yakını ödenmiş ve önceki dönemden devir alınan kamu borcu yapılandırılmış ve her ay düzenli olarak belediyemizin hisselerinden kesinti yapılmaktadır. İlçemizde kayyum döneminde yapılan yatırımların büyük çoğunluğu belediyemiz hissesi ile gerçekleştirilmiş olup, bu süreçte Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık AFAD Başkanlığından belediyemize toplam 5 milyon 130 bin lira nakli yardım yapılmıştır. İlçe merkezindeki ana yolları sıcak asfalt ile kapladık, 9 adet çocuk oyun parkı ve 2 adet aile parkı olmak üzere ilçeye 11 park kazandırdık. Bunun dışında Cumhuriyet caddesine modern aydınlatma sistemi kurduk. İlçenin kanalizasyon sorununu giderdik. İlçenin kaldırımlarını yeniledik, kadınlar ve çocuklara yönelik çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirdik. İlçemizi bunun gibi birçok hizmette bulunduk."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum