Selvi: Zarrab davası Erdoğan'a uzanacak

Selvi: Zarrab davası Erdoğan'a uzanacak

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi: Zarrab davasında, 'Ambargo Erdoğan’ın talimatı ve onun sağladığı koruma altında delindi’ demek isteniyor.

Hürriyet gazetesinin iktidara yakınlığıyla bilinen yazarlarından Abdülkadir Selvi, ABD’deki Reza Zarrab davasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a uzanacağını yazdı. Selvi, Zarrab’ın itirafları üzerine hazırlanacak yeni bir iddianameden söz edildiğini ve mahkemenin bu ikinci aşama için üç noktanın üzerinde yoğunlaştığını yazdı.

Selvi bu noktalardan ilkini “Amerikan ambargosunu delen işlemler siyasi iradenin kararı olmadan gerçekleştirilemez. Burada maksat net. ‘Ambargo Erdoğan’ın talimatı ve onun sağladığı koruma altında delindi’ demek isteniyor” ifadeleriyle anlattı.

‘İSİM VERMESİ İÇİN BASKI KURULDU’

‘Zarrab’ın içinde olduğu döviz ve altın ticareti ile siyasiler arasında bağlantı kurmasının istendiğini’ belirten Selvi, “Kendisinden kişisel olarak yarar sağlayan kişi ve vakıflarla ilgili isim vermesi yönünde Zarrab’ın üzerinde baskı kurulduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN’A OPERASYON’

Hürriyet yazarına göre, ‘işbirliğine yanaşan’ Zarrab’ı kurtarmak için, “Kişisel menfaat sağlarken bağışları işlerinin yürümesi için mi yaptın, yoksa cebren rüşvet mi verdin” diye yol da gösteriliyor. Selvi, “Bunlar siyasi operasyon için hazırlanmış, adrese teslim sorular. Adını İran’a ambargo değil, Erdoğan’a operasyon koysalar daha dürüst olurdu” yorumunu yaptı.

‘ABD’YE DİNLEME HATTI ÇEKİLMİŞ’

Abdülkadir Selvi makalesinde, ABD’nin Türkiye’de dinleme yaptığı iddialarını da ele aldı. Selvi’ye göre, 15 Temmuz’dan sonra kapatılan TİB’de (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) inceleme yapan müfettişler, üç dinleme hattı tespit etmişti. 17-25 Aralık’ta da kullanılan bu hatların biri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı adli kolluğa, ikincisi Polis İstihbarat’a ait. Ancak TİB’in bahçesindeki çanak antenlerden birine çıkan üçüncü hat tanımlanamamıştı. Selvi, çanak antenlerden alınan dinlemelerin eşzamanlı olarak yurtdışına transfer edildiğini ve bu dinlemelerin Zarrab davasının bir bölümünde kullanılacağını yazdı. (Kaynak Hürriyet)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.