Selvi, Bahçeli'ye dava açıyor

Selvi, Bahçeli'ye dava açıyor

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, kendisine 'kılıç artığı' diyen MHP lideri Bahçeli'ye isyan etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, köşesinde kaleme aldığı ‘seçmen profili analizi’ yazısı nedeniyle ‘kılıç artığı’ diye hitap ettiği Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı. “Şerefin ne olduğunu Sayın Bahçeli’den öğrenecek değilim” diyen Selvi, “Sayın Devlet Bahçeli ile şahsımı hedef gösteren açıklaması ve yaptığı hakaretler için yüce Türk adaleti önünde hesaplaşacağım” ifadesini kullandı.

‘BU BİR ANALİZ, SİZE HAKARET HAKKI TANIMAZ’

Türkiye’de basın özgürlüğünün özellikle tartışıldığı bir dönemde, iktidara yakın bir gazeteci olarak Selvi’nin “Bu bir siyasi analiz. Bunda rahatsız olacak ve hakaretamiz bir dil kullanmayı gerektirecek ne var?”, “Sayın Bahçeli, değerlendirmem yanlış da olabilirdi. Ama bu size hakaret etme hakkı tanımaz” ve “Hakaretlerinize rağmen aynı kanaatteyim” sözleri de dikkat çekti.

BAHÇELİ NE DEDİ?

devletbahceliBahçeli partisinin son grup toplantısında, “AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP ile mesafesinde dikkatli olması lazım” diye yazan Selvi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Biz Selvi’nin soyisim olduğunu düşünürken, halt aramanın yanındaki küçük direkler olduğunu öğrenmiş olduk. Bu zatın şuursuz ve ucube sözleri bizim nezdimizde küçücük kalmaya, ufalanmaya, çiğnenmeye mahkûmdur… MHP, Kürt kardeşlerimizi karşımızda gösteren, kaleminden zehir damlayan her kim varsa hem bölücü hem de su katılmamış bir Türkiye düşmanıdır… Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye tutumu bellidir. Peki AKP’ye dost mu, yoksa hasım mıdır?”

‘SESSİZ KALMAYACAĞIM’

Selvi bugünkü yazısında ise Bahçeli’ye dava açacağını açıkladı. “Ülkemizin içinden geçtiği tarihi süreçte köşemi bu konuya ayırmak istemezdim. Ancak televizyonların canlı yayınında MHP’nin Meclis grup toplantısında ismim verilerek yapılan ‘hakaretlere’ sessiz kalmayacağım” diyen Selvi şöyle devam etti: “MHP gibi köklü bir partinin genel başkanına yakıştıramadığım ifadeleri yargıya taşıyacağım. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile yüce Türk adaletinin önünde hesaplaşacağım” açıklamasını yaptı.

‘HAKARETE NE GEREK VAR?’

Selvi, Bahçeli’nin ‘hakaret’lerine sebep olan yazılarını hatırlatarak, “Bu bir siyasi analiz. Bunda rahatsız olacak ve hakaretamiz bir dil kullanmayı gerektirecek ne var? Koyarsınız bölgedeki seçim sonuçlarını önüme, ‘Yanlış yazıyorsun. MHP de Doğu ve Güneydoğu’da Kürt seçmenden oy alıyor’ dersiniz” diye yazdı. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.