Selma Irmak: Kim çözümden yana?

Selma Irmak: Kim çözümden yana?

Milletvekilliği düşürülen Selma Irmak: Kim çözümden, diyalogdan, barıştan yana?

HDP milletvekili Osman Baydemir’le birlikte milletvekilliği düşürülen Hakkari Milletvekili Selma Irmak cezaevinden mektup gönderdi. AYM de vekilliği düşürülen Selma Irmak’ın kişisel başvurusunu da reddetmişti.

‘Cezaevinde başlayan milletvekilliğim yine cezaevinde sona erdirilmiştir’ diyen Irmak “Şahsımda yaşanan bu örnek bile tek başına Kürt siyasetçilerine, demokratik siyaset yapmanın yollarının nasıl kapatıldığını göstermektedir. Kimin barıştan, diyalogdan, çözümden; kimin şiddetten ve çözümsüzlükten yana olduğunu çok bariz ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararına da değinen Irmak “Bugün önümüze yepyeni bir fırsat çıkmıştır. Her tür ayrışmayı, kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi bir kenara bırakarak, halklarımız adına ilkeli birliktelikle, Kürdüyle, Türküyle, Lazı, Çerkezi, Sünnisi, Alevisi, kadını, erkeği, genciyle, emekçisi aydınıyla, 7 Haziran ruhuyla, yeni bir günü inşa etmenin, geleceği kurmanın tam zamanıdır” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.