Şeker-iş’ten Soma Açıklaması

Şeker-iş’ten Soma Açıklaması

Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı tarafından Soma’da meydana gelen maden faciasıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Muş - Şeker Fabrikası kampusunda yapılan basın açıklamasına, fabrika işçileri katıldı. Burada bir açıklama yapan Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, kuralsız çalıştırma, alınmayan iş güvenliği tedbirleri sonucu ve ucuza işçi çalıştırıp çok para kazanma hırsı ile bugün yeni ve büyük bir facia ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Sancar; “Şu unutulmamalıdır ki ilan edilen yas; başsağlığı mesajları, yetim kalan çocukların, civan evlatlarını kaybeden annelerin yürek ateşlerini asla söndüremeyecektir. Ateş düştüğü yeri yakmaya devam edecektir. Acı ülkenin acısıdır. Dolayısı ile işçi kanı üzerinde hiçbir politikacının siyaset yapma hakkının olamadığına inanıyorum. Aksi takdirde şehitlerimizin ruhları ve çileli aileleri daha da incinecektir. Türk-İş olarak olaya tepki amacı ile perşembe günü tam gün iş bırakma eylemi yapılacaktır. Hepimize Allah sabır versin diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.