Sedat Peker hakkında soruşturma

Sedat Peker hakkında soruşturma

“Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi akademisyenler için “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” diyen Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldı.

Sedat Peker’in, “Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi akademisyenlere yönelik söylediği, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözleri nedeniyle yapılan şikâyet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Döndü Ceren Şimşek, Yunus Yüce ve Halil İbrahim Vargün savcılığa başvurdu.

Savcılığa verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelinin kendi internet sayfasında, kendi imzasıyla paylaşmış olduğu yazı ile imzacı akademisyenleri tehdit ettiği, şiddet kullanma olasılığı yaratacak biçimde toplumsal barışın (kamu düzeni) bozulması tehlikesini doğurduğu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ölçütlerine göre de şiddete çağrı niteliğinde ve bu unsurlarla birlikte kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir şekilde, halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eder biçimde olduğu aşikârdır.”

Ayrıca Peker’e yöneltilen suçlamalar arasında, “Tehdit, hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu, avukatlar tarafından verilen dilekçeyi kabul ederek, soruşturma numarası verdi.

Böylece Sedat Peker hakkında resmen soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.