1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sebze ekimleri geç başladı
Sebze ekimleri geç başladı

Sebze ekimleri geç başladı

Bitlis ve ilçelerinde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sebze tarlalarında da ekim hareketliliği başladı.

A+A-

BİTLİS - Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri arasında bulunan sebze tarlalarında ekime başlayan çiftçiler, traktörlerle sürülen tarlalara şimdilerde, domates, patates ve biber gibi sebze ürünleri ekiyorlar.

Yaklaşık 2 hafta boyunca devam edecek ekimlerin ardından çiftçiler daha sonra hasadı bekleyecek. Çiftçileri tarlalarda ziyaret eden Tatvan Ziraat Odası Başkanı M. Şerif Kızılca, Bitlis’in verimli topraklarında sebze ekimine başladığını söyledi.

Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’da ki verimli tarlalarda ekilen sebzelerin bölgeyi beslediği söyleyen Kızılca, bu kapsamda ilçedeki çiftçilere ektikleri ürüne göre destekleme sağlandığını ifade ederek, “Bu yıl gecikmeli de olsa ilimize bahar geldi ve havalar ısındı. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ekinlerde başladı. Bu kapsamda çiftçilerimiz şimdilerde domates, patates, biber, karpuz, şeker pancarı gibi ürünlerin ekimini yapıyor. Tabi ki buralarda ekilen ürünlerin hasadı da diğer illerdeki hasadın bitiminden sonra yapıldığı için buradaki çiftçiye bu avantaj sağlıyor. Ayrıca yine bu bölgemizde ekilen ürünlerin büyük kısmı bölgeyi beliyor. Aynı zamanda çevre ve hatta batı illerine de ihraç ediliyor” diye konuştu.

Hüdeyda Güler isimli çiftçi ise, çoluk çocuk tarlaya geldiklerini ve tarlalarında domates ekimi yaptıklarını anlattı. Havaların geç ısınmaya başlaması nedeniyle ekiminde geç başladığını anlatan Güler, “Her şeye rağmen bu yıl da sebze ekimine başladık. Bu yılda verimli bir yıl olacağını ümit ediyoruz. İnşallah her şey yolunda gider ve bizde emeğimizin karşılığını alırız” şeklinde konuştu.

Sebze ekimleri geç başladı

Sebze ekimleri geç başladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.